En tidig morgon åkte Karolin, mamma och Pappa och jag till Arlanda. På flygplatsen så åt vi en baguette och en American Cookies med vit choklad, innan vi flög vidare planet till Paris. Flygtiden var cirka 2 timmar och 32 minuter

 

Paris den romantiska staden

 

I Paris innerstad bor ungefär 2,2 miljoner människor, medan stora Stor-paris Île-de-France, med alla förorter inräknat har ungefär 12 miljoner invånare.

 

Du tar dig lättast runt paris med lokaltrafiken, vilket består av ett tätt nät av busslinjer och Paris egen tunnelbana Lé Métro. Alternativ är tåg, spårvagn eller taxi

 

Eiffeltornet är ett 324 meter högt järntorn i fackverkskonstruktion med antenn, beläget på Champ de Mars, till andra våningen var det 668 trappsteg och 115 meter över marken och 1665 trappsteg till tredje våningen, eftersom det var blåsigt denna dagen så gick det inte att åka upp högst upp till den tredje våningen.

 

Stravinsky Fountain var en nyckfull offentlig fontän prydda med sexton verk som sprutar vatten konstverken var Eldfågeln, den musikaliska tonarten G, Spiralen, elefanten, räven, ormen, Grodan, diagonalen, död, sjöjungfrun, näktergalen, kärlek, Life, hjärtat, clown hatt och ragtime. Efter det så besökte vi ett Creperie där vi åt Crêpes jag åt en med chokladsås med banan. Efter det så gick vi in i Centre Pompidou där vi åkte upp rulltrappa i rören på sidan av byggnaden där man fick se utsikt från toppen.      

 

Innan vi besökte Triumfbågen gjorde vi ett stopp på Starbucks Coffee där jag köpte en Ice Vanilla latte och en Cheesecake. Efter det besökte vi Triumfbågen där vi fick se utsikten över Paris den var 51 meter hög, 45 meter bred upp till den var det 284 trappsteg. Under triumfbågen finns den okände soldatens grav som symboliserar alla dem som stupade under första världskriget. Graven kom till år 1920 då stoftet efter en stupad soldat gravsattes här.

 

Liksom i New York och London så är utbudet av restauranger i Paris enormt. Vi käkade både på Italiensk restaurang, en Libanesisk och en Fransk. De man kan äta i Paris är Sniglar som min pappa testade till förrätt. Till förrätt testade jag bl.a. Majonnäs med ägg, Hummus och löksoppa. Till Huvudrätt käkade jag Köttfärslimpa, Kyckling med svampsås, Risotto med svamp. Till Efterätt käkade jag Creme brulee, Ris à la Malta, Paj med Glass.